Τοποθεσία

Η Καστοριά θεωρείται μία από τις γραφικότερες πόλεις της Μακεδονίας χάρη στην ιδιαίτερη μορφολογίας της. Είναι κτισμένη σε μια χερσόνησο, που εισχωρεί στη λίμνη Ορεστιάδα και απλώνεται αμφιθεατρικά γύρω της, σε υψόμετρο 620 μ από την επιφάνεια της θάλασσας. Τριγύρω της υψώνονται τα όρη Γράμμου και του Βιτσίου.

Η λίμνη της Καστοριάς, μια από τις ομορφότερες των Βαλκανίων, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία, την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης. Έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000».

Η ζωή στην πόλη περιστρέφεται γύρω της και είναι άρικτα συνδεδεμένη με την ιστορία τον πολιτισμό και την οικονομία της Καστοριάς.

Η λίμνη προσφέρεται για διάφορα σπορ, όπως κωπηλασία, σκι, ιστιοπλοϊα, ψάρεμα και σερφινγκ. Φιλοξενεί πλήθος ναυταθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαία εκδήλωση κάθε Σεπτέμβρη τους Διεθνείς Αγώνες Οκτακώπων Κωπηλασίας.

Μην παραλέιψετε έναν τον περίπατο γύρω από την λίμνη. Ξεκινήστε τον περίπατό σας στην πόλη από τα ψαράδικα και, απολαμβάνοντας την όμορφη διαδρομή με τους γεροπλατάνους, φτάστε στην προκυμαία και θαυμάστε τους κατάλευκους κύκνους που λούζονται στα δροσερά νερά της λίμνης.